Wat is de laatste versie van Delphi? Alles over RAD Studio 10.4 (Sydney)!

De nieuwste versie van RAD Studio is 10.4 (Sydney). Binnen deze Delphi IDE kun je ontwikkeltaal Delphi gebruiken om applicaties te bouwen. Deze applicaties zijn geschikt voor Windows, Android, Linux Server, Linux Desktop, iOS en macOS.

RAD Studio 10.4 brengt veel visuele verbeteringen, zoals een haarscherpe interface op 4K-monitoren en moderne titelbalken die lijken op Chrome, Edge en Office. Daarnaast is 10.4 stabieler en is er een nieuwe debugger voor C++ Windows 64-bit. Verder vergroot RAD Studio 10.4 de productiviteit, vanwege de sterk verbeterde Code Insight. Hiermee bespaart een Delphi-ontwikkelaar kostbare tijd.

In totaal brengt RAD Studio 10.4 meer dan duizend verbeteringen. Ook krijg je als ontwikkelaar toegang tot populaire C++ libraries zoals ZeroMQ, SDL2, SOCI, libSIMDpp, en Nematode. Daarnaast is er uitgebreide Amazon AWS cloud-ondersteuning.

In de video hieronder gaat Embarcadero in op de verbeteringen in 10.4.

Nieuwe update: Sydney 10.4.1

In september 2020 verscheen RAD Studio 10.4.1. Het is vanaf nu mogelijk om apps te ontwikkelen voor Windows Server 2019. Ook zijn er verbeteringen doorgevoerd binnen de IDE, Parallel Library en Delphi Compiler. Benieuwd naar alle verbeteringen? Bekijk hier de Release Notes.

Updaten naar RAD Studio 10.4?

Wil jij updaten naar RAD Studio 10.4? Misschien draaien jouw apps al op Delphi 10 en is updaten niet veel werk. Is jouw applicatie ontwikkeld met Delphi 5 of 7? Dan is het belangrijk dat de applicatie wordt omgezet naar de nieuwste versie. Dit doen we met onze eigen conversietool. Hiermee besparen we veel tijd. Neem contact met ons op als je geïnteresseerd bent in een Delphi upgrade.