Delphi 7 is een op Windows gebaseerde Object Pascal-ontwikkelingsomgeving. Zoals alle Delphi versies is het een Rapid Application Development omgeving. Delphi 7 bouwt voort op de nieuwe ontwikkelingen die in Delphi 6 ontwikkeld zijn.

Delphi 7 verscheen in 2002. Net als Delphi 5 is het tot op de dag van vandaag één van de meest gebruikte Delphi-versies. Delphi 7 was namelijk snel, stabiel en kon op vrijwel iedere PC draaien. Delphi 7 bevatte ondersteuning voor XML en UML. Ook was er beperkte ondersteuning voor .NET. Zo adverteerde Borland in 2002 met de tekst: “The first independent path to Microsoft .NET”. Verder werd ondersteuning voor Windows XP thema’s toegevoegd.

Er verschenen vier versies van Delphi 7: Delphi 7 Architect, Delphi 7 Enterprise, Delphi 7 Professional en Delphi 7 Personal. Drie van deze versies werden standaard geleverd met Kylix 3 (Linux-equalivent van de software). Bij Embarcadero Technologies zijn de huidige ondersteunde versies verkrijgbaar.

Delphi 7 werd later opgevolgd door Delphi 2005.

Van Delphi 7 naar Delphi 10?

Delphi 7 is inmiddels meer dan vijftien jaar oud. Gebruik jij een applicatie die nog is ontwikkeld in deze verouderde Delphi-versie? Waarschijnlijk haal je niet het maximale er uit en is het lastig om door te ontwikkelen. Bij GDK Software kunnen we jouw Delphi 7-applicatie gemakkelijk omzetten naar de nieuwste versie. Daarvoor gebruiken we onze eigen ontwikkelde conversietool. Meer weten? Lees verder over Delphi upgraden of updaten of neem contact met ons op!

Plan een gratis online strategy session met GDK!